Macaua Online

Reguli Macaua

Cărți normale


Jucătorul care începe trebuie să adauge o carte cu același semn, culoare ori aceeași valoare cu cea întoarsă de pe masă.

În ordine, ceilalți jucători pot oferi cărți cu același semn, culoare ori valoare ca cele puse de jucătorul anterior. Dacă un jucător are mai multe cărți de același semn, culoare ori valoare, el poate să le adune (pe toate sau numai o parte dintre ele) și să le pună la masa de joc pe toate, într-o singură tură.

Dacă jucătorul respectiv nu poate sau nu dorește să pună nici o carte, el va trage una din teancul de cărți rămase în pachetul principal făcându-se trecerea la următorul jucător.

Cărți de acțiune

Această carte are o abilitate specială, ea putând schimba in orice moment al jocului culoarea sau simbolul aflat la masa de joc.

De preferat, această carte trebuie folosită când jucătorul nu are în mână o carte cu simbolul celei pe care o întâlnim pe masa de joc.
Când folosești această carte, următorului jucător i se va aplica o penalitate ce constă în stoparea activității acestuia pentru un număr de runde, egal cu numărul de ași prezenți pe masa de joc.
Acțiunile asului nu pot fi stopate la fel ca la cărțile de atac, ele pot fi însă contraatacate cu cel puțin un as, urmând ca jucătorul următor să stea, în total, atâtea runde câți ași au fost plasați pe masa de joc.


Cărțile de atac au abilități speciale, ele pot fi puse, la fel ca toate celelalte cărți, peste o carte cu același simbol.

Când unul dintre jucători folosește una dintre cărțile speciale de atac(2,3), următorului îi va fi aplicată o sancțiune ce constă în "umflarea" din pachetul principal de cărți, a unui număr de "x" cărți, unde x este obținut prin însumarea tuturor cărților de atac care sunt puse "în funcțiune".

Poți stopa acțiunea prin contraatacarea cu o carte de același rang(carte de atac), sau prin folosirea singurei cărți de defensivă din joc, 4(patru).
Singura carte de defensivă din joc, 4(patru) este utilizată pentru a stopa acțiunea prin care un jucător este obligat de regulament să umfle un număr de cărți.

Aceasta poate fi aruncată atunci când la masă se află fie o carte specială de atac, dar in funcțiune, fie când la masă găsim o carte de același simbol sau aceeași carte(4).
Aceste cărți le vei regăsi in timpul jocului, după ce s-a utilizat cartea 7(șapte).

Peste această carte trebuie să folosești una cu același simbol.

Acționează asemeni unei cărți normale, singura diferență fiind dată de lipsa numărului de ordine.
   
La fel ca la carțile de atac, dar in urma utilizării:

- Jokerului Roșu : sancțiunea va fi de 10 cărți
- Jokerului Negru :sancțiunea va fi de 5 cărți

De asemenea Jokerul Roșu poate fi aruncat peste o carte de culoare roșie iar jokerul negru peste o carte de culoare neagră.